happysad 14.10.16 kwadrat edit

Jeden z najbardziej podróżujących polskich zespołów znów rusza w trasę. „Ruszamy. Siedzieć w domu, gdy w duszy wszystko gra, nie wypada. Sami nie wiemy co przyniesie ta trasa, bo mamy ogromne chęci odświeżyć setlistę i wrzucić do niej trochę staroci, ale jak wiekowe to będą utwory ustalimy na chwilę przed” – pisze na swoim facebookowym profilu zespół Happysad.
Po aktywnym sezonie plenerowym wracają do klubowych spotkań z fanami. „Odwiedzimy 23 miasta. Między innymi Przeźmierowo, w którym będziemy mieli okazję wystąpić po raz pierwszy. Resztę miejsc bardzo dobrze znamy, więc szykujemy się na piękną, muzyczną jesień i zimę. Mamy takie zajęcie, taką pracę, którą kończy się z żalem, ale gdy tylko pojawią się kolejne plany, ułożona zostanie kolejna trasa, ciężko usiedzieć w miejscu” – dodają. 
Happysad przyzwyczaił już swoją publiczność, że zespoły poprzedzające ich koncerty nie są dobierane przypadkowo. Tym razem wystąpią gdzieniegdzie w towarzystwie trzech grup: Ted Nemeth, Eleanor Grey oraz Kwartyrnik. Łukasz Cegliński, gitarzysta, mówi o gościach tak: - Każda z tych grup ma coś w sobie. Ted Nemeth świetne teksty i melodie, Eleanor Grey – rockowy, przebojowy pazur, a Kwartyrnik – młodzieńczą naiwnośc, choć muzycy młodzikami nazwać się nie mogą (śmiech).

HAPPYSAD, Ted Nemeth

Kraków – 14.10.2016 – Klub Kwadrat ul. Skarżyńskiego 1
Otwarcie Bram 18:00 Start 19:00
Bilety przedsprzedaż 50zł w dniu koncertu 60zł

Bilety do nabycia:

BILETY KOLEKCJONERSKIE:

Klub Pod Jaszczurami, Rynek Gł. 8
Klub Kwadrat, ul. Skarżyńskiego 1
Metal Shop, ul. Długa 17
Klub Dziekanat, ul. Pędzichów 23
Klub Lochness, ul. Warszawska 15

Bilety z systemu Ticketpro w sieci sklepów: EMPIK, MEDIA MARKT, SATURN w całej Polsce.

Kup bilet nie wychodząc z domu Ticketpro.

Link do biletów:

http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/1225778-happysad.html

Link do FB:

https://www.facebook.com/events/1657711877891898/

Link do www:

http://www.galicja.net/happysad-krakow-10/

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”. W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.
1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu - „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS - listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. Płyta „Mów mi dobrze” zyskała status platynowej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.
W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Obecnie zespół pracuje nad kolejnym materiałem, w pełnym koncertowym składzie pod opieką Marcina Borsa.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński - Pan Latawiec - gitara, wokal
Artur Telka - bas
Jarek Dubiński - Dubin - perkusja
gościnnie na koncertach:
Maciej Ramisz - instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk - saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:
„Wszystko jedno” - 2004 r. (SP Records)
„Podróże z i pod prąd” - 2005 r. (SP Records)
„Nostress/Łydka” - 2006 r. - singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” - 2007 r. (SP Records)
„Na żywo w Studio” - 2008 r. - 2DVD (Mystic Production)
„Na żywo w Studio” - 2009 r. - 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” - 2009 r. (Mystic Production)
„Zadyszka” - 2011 r. - CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” - 2012 r. (Mystic Production)
„Przystanek Woodstock 2013” - 2013 r. (Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)

Ted Nemeth - nazywani przez niektórych nadzieją polskiego rocka alternatywnego. Godni następcy Cool Kids Of Death. Zespół powstał latem 2010 roku w Łodzi, w garażu, który nie chce z nich wyjść, choć oni wyszli z niego już dawno. Ich muzyka to spotkanie energii z nostalgią, brudu łódzkich kamienic i czystego szaleństwa zamkniętego w formie, która może zarazem zachwycać, jak i wprowadzać niepokój. Nieprzypadkowo warstwa liryczna ma w tym swój udział, bowiem jako jeden z nielicznych zespołów na rodzimej scenie posiadają teksty po polsku, które mają głębszy sens. Lider zespołu, Patryk Pietrzak, trafia w sedno problemów swojego pokolenia. Swoboda oraz prostota przekazu sprawiają, że całość jest chwytliwa i wzbudza sympatię wśród słuchaczy. Czasem jednak pozostawia ich w stanie skrajnego dyskomfortu, z całą gamą pytań bez jednej, właściwej odpowiedzi. Ted Nemeth, to nie zespół dla każdego, choć każdy powinien go posłuchać i zrozumieć. Grał m.in. u boku takich zespołów jak: Organek, Pidżama Porno, T.Love Alternative. W tym roku ich debiutancki album „Ostatni Krzyk Mody” zdobył łódzką Armatkę Kultury, za najlepsze co mogło się zdarzyć w ostatnim roku, w tym mieście.